Proširenje proizvodnih kapaciteta ulaganjem u nove strojeve – H.I.B. d.o.o.

Projekt je prijavljen Ministarstvu poduzetništva i obrta RH u sklopu Pozivu na dostavu projektnih prijedloga „Kompetentnost i razvoj MSP“ te je za projekt donesena Odluka o financiranju i sklopljen Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014.–2020.

 

Referentni broj ugovora: KK.03.2.1.05.0311.

 

Kratak opis projekta:

Glavna djelatnost tvrtke je proizvodnja aluminijske i PVC stolarije, strojna obrada metala , proizvodnja metalnih konstrukcija i/ili njihovih dijelova te proizvodnja metalne galanterije od

nehrđajućih metala. Suradnja sa renomiranim tvrtkama u zajedničkim projektima postavlja i vrlo visoke kriterije vezane uz kvalitetu proizvoda, proizvodne količine i rokove isporuke.

Postizanje tražene kvalitete proizvoda i mogućnost obrade veće količine proizvoda predmet je ovog projekta, a odnosi se na opremanje proizvodne linije novim strojevima koji će omogućiti veću učinkovitost i još bolju kvalitetu metalnih elemenata i gotovih proizvoda, što će doprinejti zadovoljstvu potojećih kupaca i širenju tržišta.

 

 

Ciljevi projekta:

Svrha projekta je jačanje konkurentnosti prijavitelja kroz povećanje proizvodnih kapaciteta, jačanjem tehnoloških resursa i zaokruživanjem procesa proizvodnje. Ciljevi projekta su ulaganje u tehnološki napredne i učinkovite strojeve za obradu metalnih profila i kompletiranje

proizvodnog procesa obrade metala, povećana učinkovitost u procesu proizvodnje,ušteda  energenata uporabom energetski učinkovitijih radnih i pogonskih strojeva i otklanjanje ovisnosti o uslugama vanjskih izvođača.

 

Rezultati projekta:

Nabavljena i instalirana nova oprema: strojevi za mehaničko oblikovanje cijevi i metalnih profila (savijačica, stroj za rezanje i probijanje), univerzalnog stroja za obradu metala - tokarilicu, strojevi u procesu izrade izo stakala - butil ekstruder i stroj za pranje stakla, viličar i postrojenje za grijanje na drvenu sječku i pelete, atestirani varioci i ospoboljeni djelatnici za rad s viličarom.

 

 

Mjerljivi pokazatelji projekta su:

 

1.Povećani prihod od prodaje 

2.Neto otvorena radna mjesta 1

3.Povećanje prihoda od izvoza

 

 

Ukupna vrijednost projekta:    855.043,75 HRK

EU sufinanciranje projekta:      339.308,75 HRK

 

Razdoblje provedbe projekta: 01. veljače 2017. do 01. svibnja 2018.

 

Kontakt osoba za više informacija:  Ivana Fanjek, info@hib.hr